Opschalen hergebruik van bruggen met de Nationale Bruggenbank
De Nationale Bruggenbank is dé marktplaats voor bruggen en onderdelen van bruggen. Het is een samenwerking van de Bruggenstichting met de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat (AMROR).
Oproep
Om het initiatief op te schalen, wordt nu gezocht naar andere gemeenten en partijen die ook hun bruggen voor hergebruik willen aanbieden. Klik op deze link naar de Nationale Bruggenbank voor meer informatie, of neem contact op met ondergetekende.
Duurzaamheidswinst
Naast de architectonische of historische waarde die het oplevert, draagt hergebruik van bruggen in grote mate bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid. Hoogwaardig hergebruik van bruggen die nog in goede staat verkeren, past naadloos bij de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te werken. Door vrijkomende bruggen te hergebruiken in plaats van te slopen, wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de reductie van het gebruik van primaire grondstoffen en CO2-uitstoot.
Lunchlezing hergebruik bruggen
U bent van harte uitgenodigd voor de lunchlezing Bruggen: Slopen! En hergebruiken op 13 april 2022. Onder andere Barbara Kuipers, trekker van de Nationale Bruggenbank vanuit Rijkswaterstaat, zal u daar meer vertellen over hergebruik van bruggen in de praktijk, de Nationale Bruggenbank en hoe u mee kunt doen. U kunt zich aanmelden via Platform WOW. Deze lunchlezing wordt georganiseerd door Platform WoW en Platform Bruggen.
Meer informatie
Hieronder vindt u een video over de Nationale Bruggenbank, de Handreiking en de Nationale Bruggenbank website.
Vragen en opmerkingen kunt u mailen naar: a.uildriks@amsterdam.nl
Naast de Nationale Bruggenbank is er ook de Bruggenbank, een samenwerkingsverband tussen Machinefabriek Rusthoven, de Koninklijke Oosterhof Holman en Royal HaskoningDHV.
Foto: transport van de Suurhoffbrug voor hergebruik. (C) Rijkswaterstaat | Paul van Baardwijk