Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD)

Mede met het oog op circulariteit en duurzaamheid willen we onderdelen die eindeloos herbruikbaar en 'refurbishbaar' of 'recyclebaar' zijn, met een zo laag mogelijke milieulast. Een mooie uitdaging om Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen toe te gaan passen als het gaat om (beweegbare) bruggen van beton, staal, metselwerk, hout, (vezel versterkt) kunststof en onderdelen zoals voegovergangen en opleggingen. Heldere afspraken over randvoorwaarden aan functies en veiligheid bieden bouwers, toeleveranciers en ingenieursbureaus de ruimte voor vernieuwing en innovatie. 

In de afgelopen jaren zijn er twee standaarden (Nederlands Technische Afspraken) ontwikkeld voor het IFD bouwen van vaste en beweegbare bruggen (NTA8085 en 8086 respectievelijk). Deze NTA’s zijn tot stand gekomen met een financiële bijdrage van het Fonds Fysieke Leefomgeving.

Onderwerpen zijn onder andere:

  • Opstellen richtlijnen;
  • Creëren draagvlak;
  • Bevorderen implementatie.
     
Meer informatie Minder informatie

Redactie

Van en voor de hele bruggensector

Om overzicht te houden van alle activiteiten in ons netwerk kun je hier alles vinden wat er op de agenda’s staat. Mis je hier nog iets? Voeg het toe of laat het ons weten!

11 december
2024

Leernetwerkbijeenkomst​ #4 Circulaire Viaducten en Bruggen (LIVE)

Programma:


9.00 Inloop
9.30 Aftrap en kennismaking
10.00 Kennis uitwisselen rond specifieke vraagstukken
10.55 Pauze
11.10 Deelsessies:
Duurzame coalitie circulaire viaducten en bruggen
Kosten van circulaire bruggen
11.50...

11 december
2024

Opdrachtgeversoverleg #4 Circulaire Viaducten en Bruggen (LIVE)

Aansluitend aan de vierde Leernetwerkbijeenkomst organiseert het Samenwerkplatform Circulaire Viaducten en Bruggen weer een Opdrachtgeversoverleg. Hierin wisselen opdrachtgevers met elkaar uit hoe een gezamenlijke visie en strategie in de...