Inspectie en Advies

Het merendeel van de bruggen in Nederland is gebouwd direct na de Tweede Wereldoorlog en deels ook in het Interbellum. Een groot deel daarvan is niet ontworpen voor de huidige belastingen. Inzicht in actuele staat en gebruik draagt bij aan beheersing van kosten en hinder. Dit begint met ‘areaal op orde’ en vervolgens het vastleggen van de kwaliteit daarvan door middel van inspectie.

Met de komst van de CUR 117 is er duidelijkheid gecreëerd in de verschillende vormen van inspecties. De logische vervolgstap is kwaliteitsborging van deze inspecties. Inspectie en advies geeft invulling aan een informatiebehoefte in het assetmanagement. De informatie die nodig is om financiële behoefte te bepalen, alternatieven te kunnen uitwerken, beleid uit te stippelen en de besluitvorming in het bestuur te faciliteren. Het levert een essentiële bijdrage aan assetmanagment. Internationaal wordt aan deze problematiek gewerkt in het IM-SAFE project. Kijk ook eens in de IM-SAFE knowledge base!

 

Onderwerpen o.a.:

  • Ontwikkeling van inspectiemethoden;
  • Eenduidig en breed gebruik bestaande aanbeveling;
  • Restlevensduurbepaling;
  • Monitoring;
  • Data.
Meer informatie Minder informatie

Redactie

Van en voor de hele bruggensector

Om overzicht te houden van alle activiteiten in ons netwerk kun je hier alles vinden wat er op de agenda’s staat. Mis je hier nog iets? Voeg het toe of laat het ons weten!

15 maart
2022

Webinar ‘Veiligheid en Aanbesteden’

Online

We werken veilig, of we werken niet! Een breed gedragen slogan in de bouw waar we allemaal achter staan. Toch zijn er nog (te) veel ongevallen op en rond bouwplaatsen. Te weinig oog voor veiligheid bij de aanbesteding is daar mede debet aan.